Davenport – Florida

Magic Kingdom


Magic Kingdom is het basis park van de 4 parken. Om er te komen vanaf de parkeerplaats neem je de Mono rail of Boot. Main Street U.S.A. is de hoofdstraat van Magic Kingdom. Het is een nagebouwde Amerikaanse straat uit het begin van de twintigste eeuw. Je vindt er onder andere diverse winkeltjes en restaurants. Aan het einde van deze straat bevindt zich het Cinderella Castle, het symbool van het Magic Kingdom. Naast de Main Street U.S.A. bestaat het park uit verschilldende delen die een thema hebben. Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland, Mickey’s Toontown Fair en Tomorrowland.

Magic Kingdom 
Epcot

Epcot staat voor “Experimental Prototype Community of Tomorrow”. Het pretpark heeft als doel om educatief entertainment ten toon te spreiden.

Het park bestaat uit 2 grote gebieden: Future World en World Showcase. World Showcase is gelegen rond de prachtige lagune van Epcot. Elf landen zijn hier gerepresenteerd in de vorm van paviljoenen. Elk land heeft een eigen paviljoen waar je met de unieke cultuur van dat land kan kennis maken.


Epcot


Disney’s Hollywood Studios


Disney Hollywood Studios richt zich voornamelijk op film en televisie. 

In The Backlot Tour kun je een kijkje achter de schermen nemen van de special effects wereld. In The Magic of Disney Animation zie je hoe Disney tekenfilms gemaakt worden. Naast attracties zijn er ook nog diverse theatershows met namen als “Beauty and the Beast”, “Voyage of the Little Mermaid”, “Playhouse Disney-Live On Stage” en “Indiana Jones Stunt Spectacular”


Disney’s Hollywood StudiosDisney’s Animal Kingdom

Animal Kingdom is veel meer dan een dierentuin, ondanks het feit dat je er ongeveer 250 verschillende diersoorten kunt vinden. De opbouw van het park is hetzelfde als dat van Magic Kingdom. De Tree of Life staat in het midden van het park en van daaruit kun je naar de verschillende delen van het park wandelen. Als je goed naar de Tree of Life kijkt dan zie je dat er in het houtwerk allerlei dieren zijn afgebeeld.

Disney’s Animal Kingdom