Davenport – Florida

Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center (vaak afgekort tot KSC) is de lanceerbasis van de NASA bij Cape Canaveral op Merritt Island (Florida). Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid. Ook werden er de spaceshuttles gelanceerd.

Het Kennedy Space Center is een belangrijke toeristische trekpleister voor de staat Florida. Op het complex is een bezoekerscentrum waar in diverse tentoonstellingen uitgebreide informatie wordt gegeven over verleden, heden en toekomst van de ruimtevaart. Er is ook een film over de lanceringen. Er zijn diverse winkels met veel informatie.

De spaceshuttles werden gelanceerd vanaf platforms LC-39A en LC-39B. Ongeveer zes kilometer van deze platforms ligt het Vehicle Assembly Building. In dit enorme gebouw – waar de Empire State Building viermaal in past – werden de shuttles geassembleerd en vervolgens op het voertuig gehesen dat ze naar het platform transporteerde. Acht kilometer verderop ligt de KSC Industrial Area waar alle ondersteunende faciliteiten en het hoofdkwartier zich bevinden.

De bus neemt je mee naar het Apollo/Saturn V Center van waar je alles krijgt te weten over het Apollo maanprogramma. Je ziet er onder andere de Saturn V raket, de Lunar Module en de Command Service Module uit dit maanprogramma. In het Firing Room Theater beleef je de lancering van de Apollo 8 missie alsof het gisteren gebeurde.

Atlantis

Legend and Heroes

Space Commerce Way, Merritt Island, FL 32953