Davenport – Florida

Algemeen
Orlando is de grootste “pret”-stad van de wereld, met meer attractie-, thema- en waterparken vlak bij elkaar dan waar ook ter wereld. Uitgaansgelegenheden te over en dat geldt ook voor de mogelijkheden op winkelgebied. Er zijn ook veel musea in allerlei soorten en zelfs het natuurschoon is te vinden in deze stad in de zuidelijkste USA-staat, Florida.

Historie
De stad dateert van 1842 en heeft in Greater Orlando meer dan 16.000.000 inwoners. Het gebied bevat ruim 300 meren, 135 golfbanen en 850 tennisbanen. Orlando bevindt zich in de Eastern Time Zone en dat betekent dat het doorgaans 6 uur vroeger is dan in Nederland, behalve gedurende een periode in de omschakelingstijd van zomer- naar wintertijd en andersom, dan is het verschil even 5 uur. In de VS begint de zomertijd op de tweede zondag van maart en eindigt op de eerste zondag van november. Bij ons start de zomertijd op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober.

Klimaat
De beste tijd qua temperatuur om er met vakantie te gaan is in het voor- en najaar. Van juni tot september ligt de dagtemperatuur gemiddeld tussen de 27 en 34 graden met regelmatige uitschieters naar 40 graden. De gemiddelde nachttemperatuur ligt dan tussen de 16 en 22 graden. Van oktober tot en met mei ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 22 en 27 graden en de nachttemperatuur tussen de 10 en 16 graden. Vorst en sneeuw zijn praktisch onbekend in midden-Florida. In de zomer valt er bijna elke avond wel een fikse regenbui, die na een uurtje vaak weer verdwenen is. Zwaar onweer is ook niet onbekend in de zomerperiode in Orlando, integendeel, dus hou daar rekening mee.

Sfeervolste periode
De sfeervolste tijd om naar Orlando te gaan is zonder twijfel de kerstperiode. Vanaf medio november zijn niet alleen alle attractieparken in kerstsfeer, maar ook de hotels, de winkels, de grote malls en het straatbeeld. Veel, heel veel lichtobjecten op straat zorgen voor een zeer gezellige kerstsfeer. Rij ook eens door een gewone woonwijk: je weet niet wat je ziet. Absoluut de moeite waard om in die tijd te gaan