Davenport – Florida

Universal Orlando

Universal Orlando Resort is een resort bestaand uit diverse attractieparken en uitgaansgelegenheden. Het bestaat uit de twee themaparken Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures en het waterpark Universal Volcano Bay. Tevens bevinden zich er de Universal City Walk en drie Loews hotels. Het is na Walt Disney World Resort het grootste park in Florida.

6300 Universal Blvd, Orlando, FL 32819

Universal Studio’s

Universal Studios Florida is een attractiepark in Orlando (Florida) in de Verenigde Staten. Het park maakt deel uit van het Universal Resort 

Het park is vernoemd naar de filmmaatschappij Universal Studios. De attracties en optredens zijn gebaseerd op verschillende films en televisieprogramma’s, waaronder Harry Potter, The Mummy, Men in Black, E.T. , Shrek, Simpsons en Fear Factor.

Islands of Adventure

Universal’s Islands of Adventure is een pretpark in het Universal Orlando Resort bij Orlando.
Islands of Adventure bestaat uit 7 themagebieden, zogenaamde ‘islands’, waarvan slechts 1 themagebied een echte duidelijke connectie heeft met films van Universal. Met de klok meegaand vanaf de ingang (Port of Entry) bevat het park de volgende themagebieden: Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continent en Seuss Landing.

Universal Volcano Bay

Universal’s Volcano Bay™ Centraal in Universal’s Volcano Bay™ vind je – en daar dankt het park haar naam aan – een immense vulkaan. Deze vulkaan, Krakatau genaamd, is maar liefst 61 meter hoog. Van de buitenkant is het niet te zien, maar vanbinnen zijn er toch echt vier waterattracties voor thrillseekers te vinden. Favoriet is de Body Plunge, een glijbaan die ervoor zorgt dat je een vrije val van ca. 37 meter maakt. Help!