Davenport – Florida

Walt Disney World Resort

Het Walt Disney World Resort bevat 4 attractieparken. In volgorde van opening zijn dit het Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom. Het Walt Disney World Resort bevat ook 2 waterparken. In volgorde van opening zijn dit Disney’s Typhoon Lagoon en Disney’s Blizzard Beach. 

Magic Kingdom

Magic Kingdom is opgedeeld in zes verschillende themagebieden met elk hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en winkels. Main Street U.S.A. is de hoofdstraat van Magic Kingdom. Het is een nagebouwde Amerikaanse straat uit het begin van de twintigste eeuw. Kloksgewijs vanaf het ingangsgebied zijn dit Main Street, U.S.A., Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland en Tomorrowland.

3450 World Dr, Winter Garden, FL 34787

Hollywood Studio’s

Disney Hollywood Studios richt zich voornamelijk op film en televisie. In The Backlot Tour kun je een kijkje achter de schermen nemen van de special effects wereld. In The Magic of Disney Animation zie je hoe Disney tekenfilms gemaakt worden. Naast attracties zijn er ook nog diverse theatershows met namen als “Beauty and the Beast”, “Voyage of the Little Mermaid”, “Playhouse Disney-Live On Stage” en “Indiana Jones Stunt Spectacular”

351 S Studio Dr, Lake Buena Vista, FL 32830

Animal Kingdom

Animal Kingdom is veel meer dan een dierentuin, ondanks het feit dat je er ongeveer 250 verschillende diersoorten kunt vinden. De opbouw van het park is hetzelfde als dat van Magic Kingdom. De Tree of Life staat in het midden van het park en van daaruit kun je naar de verschillende delen van het park wandelen. Als je goed naar de Tree of Life kijkt dan zie je dat er in het houtwerk allerlei dieren zijn afgebeeld.

2901 Osceola Pkwy, Orlando, FL 32830

Epcot

Epcot staat voor “Experimental Prototype Community of Tomorrow”. Het pretpark heeft als doel om educatief entertainment ten toon te spreiden.
Het park bestaat uit 2 grote gebieden: Future World en World Showcase. World Showcase is gelegen rond de prachtige lagune van Epcot. Elf landen zijn hier gerepresenteerd in de vorm van paviljoenen. Elk land heeft een eigen paviljoen waar je met de unieke cultuur van dat land kan kennis maken.                                 

200 Epcot Center Dr, Orlando, FL 32821

Typhoon Lagoon

Typhoon Lagoon is een waterpark vol met glijbanen en zwembaden. Zo is er bijvoorbeeld de enorme Surf Pool met golven tot twee meter hoog. Ook ligt er een rivier rondom het park heen waar men kan dobberen op een rubberen band, de Castaway Creek. Men kan er tevens snorkelen in het Shark Reef, een kleine poel met echte haaien en tropische vissen.

1145 East Buena Vista, Boulevard, Orlando, FL 32830

Blizzard Beach

Disney’s Blizzard Beach is het grootste Disney-waterpark, gelegen in het Walt Disney World Resort. Het is gebouwd als een wintersportoord met sneeuw en ijs, een stoeltjeslift en een berg met een skischans. Het hoogtepunt van Blizzard Beach is de glijbaan Summit Plummet boven op Mount Gushmore. Tijdens de val van veertig meter bereik je een snelheid van bijna 100 kilometer per uur. Verder vindt men hier nog vele andere waterattracties zoals het wild-water-varen en je kunt er dobberen op een rubberen band.

1534 Blizzard Beach Drive, Orlando, FL 32836

De Skyliner

De Skyliner is een aanvulling op de steeds groter wordende transportvloot van Disney-voertuigen. Gasten kunnen nu niet alleen over de weg, maar ook over het water, het spoor én dus door de lucht worden vervoerd. De ‘meest magische vlucht op aarde’ verbindt de pretparken Epcot en Disney’s Hollywood Studios met vier hotels binnen het resort. Dit zijn Disney’s Art of Animation Resort, Disney’s Pop Century Resort, Disney’s Caribbean Beach Resort én het nieuwe Disney’s Riviera Resort.